Annikas Örtskola Del 1.

0

bränn näsla

Som Häxa .. så arbetar jag mycket med det som finns i Örternas Skafferi..  jag vet att jag har med mig det ifrån mina tidigare liv här på jorden. Jag har alltid fascinerats av vad naturen kan erbjuda oss. Som riktigt liten så gick jag med min morfar Karsten i skogen. Han lärde mig mycket som jag har med mig än idag.  

Det jag fått till mig är .. att det är viktigt att vi skapar oss en balans när vi är här på jorden.. Det gäller Hela livet och att vi ser på oss själva.. Hjälper oss själva till en balans.. Du är Din bästa vän.

Om Du inte tar hand om Dig själv. Vart ska Du då bo?

romantik

Jag tror att örterna har en stor betydelse för oss.. när vi är på jorden.

Den första örten som jag vill berätta lite närmare om är en av mina favoriter..  

Brännässla – en helande Magisk ört

Brännässlan är ju ett av våra vanligaste ogräs.. Men den är också en läke ört.

skogs bild

Fatta Nässlan oändigt försiktigt 

så bränner Dig ordentligt.

Fatta den bestämt, som en modig man

sä känns den silkesmjuk minsann.

Nässlor är mycket rika på C vitamin, järn , natrium, klorofyll , protein och fibrer. Det är ett stärkande medel med blodrenande egenskaper och en förmåga att öka kroppens resurser. Lämpligt vid Anemi = blodbrist.. eftersom nässlan ger oss både järn och C vitamin ( som gör att kroppen kan ta upp Järnet bättre) Den ökar också Din cirkulation..

På våren kan Du plocka små topp skott.. dom bränns inte.. Går att äta som dom är i sallad, el koka soppa på.

Brännässlans användningsområden ..

Brännässla motverkar artros, reumatoid artrit, gikt, tendinit och bursit
Brännässla motverkar akut artrit, osteo reumatoid,
Brännässla motverkar amenorré – utebliven menstruation
Brännässla motverkar bronkit, astma
Brännässla används inför förlossning
Brännässla motverkar förstorad prostata
Brännässla motverkar överdriven menstruation
Brännässla motverkar hösnuva
Brännässla motverkar benskörhet
Brännässla används för smärtlindring
Brännässla är bra för reproduktionsorgan
Brännässla för testosteron
Brännässla stärker njurarna
Brännässla används emot PMS

Jag ger inte bara mig själv nässlor .. dock i pulver form varje dag.. utan även mina hästar. Jag ser en otrolig skillnad på dom..

Nässlorna livar upp hästen..

te

Två koppar te av brännässla har alla vitaminer och mineraler du behöver för en dag.

Jag själv Köper ett Ekologiskt Brännässle pulver.. Det är enkelt.. blandar en msk i Smotie varje Dag..

En Underbar läke ört..
Brännässlor minskar allergier
stimulerar matsmältningen
renar blodet
hjälpmedel amning
minskar inflammtion
främjar menstruation
lindrar smärta
dödar bakterier
stoppar håravfall
sänker kroppstemperaturen
ökar urinering
stoppar blödning
vidgar blodkärlen
sänker blodtryck
läker sår

Namaste Annika

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke