Hitta Din inre Balans med CBD Oljan

6

Jag har sett så Otroliga Resultat med CBD oljan …

I mitt arbete som Healer och medial vägledare så möter jag så många människor som har det jobbigt i sitt liv, det kan vara att man har  varit med med om mycket sorg i livet, stress och kanske blivit sviken.

Jag tror att våra känslor och tankar sätter sig i våra kroppar, våra organ och vår livsenergi påverkas. Då blir vi  trötta och sjuka.

Genom min healing har jag i många år hjälp folk att hitta sin balans ” Hitta sig själva” av en händelse så blev jag “presenterad” för CBD oljan.  Jag tänkte först, Nej, det där tror jag inte på. Men oljan visade sig överallt och till slut bestämde jag mig för att köpa en flaska. Jag började med att ta några droppar själv varje dag. Jag förvånades av hur stark jag kände mig, min kraft kom tillbaka. Jag sov som en stock och vaknade pigg tidigt på morgonen. Som person är jag nog ganska harmonisk,  jag har ju jobbat mycket med min själsliga resa och är nog i en ganska hög nivå i min ljuskropp där livet är ganska lugnt. Trots att jag lever ett stressat liv med mycket omkring mig. Visst kan jag bli trött, och känna mig orkeslös och det är då denna oljan verkligen fick mig att hitta styrkan och orka med allt. Jag driver två stora företag med många anställda och vad det innebär. Jag har 8 stycken hästar och 2 hundar. Man barn och barnbarn m,m, Utöver det så hjälper jag människor att hitta sin själs syfte, med kurser och vägledningar. Olja gör att jag känner styrkan i att vara jag här på jorden.

När du får en balans i kroppens eget system känner du dig harmonisk och får mer ork och energi. Många rapporterar in just den effekten, att de känner sig gladare och har mer ork.

Om det endocannabinoida system är i balans har också kroppen betydligt lättare att hantera eventuella sjukdomar eller symptom som kan dyka upp.

Under året som gått har jag sett så Otroliga resultat både med min healing, vägledning och med hjälp av CBD oljan. 

Jag har en kund som vi kan kalla för ” Maria” hennes ork var helt slut. Hon var mitt uppe i en skilsmässa, hon bar på sorg och ångest. Med hjälp av Ängla Healing ( angelicreiki healing och medialvägledning kunde hon få kraften att ta ett steg ut i sitt liv igen. Med Oljan i sin hand, såg jag hur hennes livskraft kom tillbaka. Hennes ögon lyste och hon började gå sin livsväg. – Annika .. När jag tar oljan sover jag som en stock, jag känner mig i balans och får mer energi, fast jag är lugn. 

En annan kund vi kan kalla Lotta har kommit till mig på regelbundna behandlingar i många år. Hennes livskraft har åkt berg och dal bana. Hon är en otroligt känslig person som tyvärr lider av artros. Hon var sjukskriven och man kan säga att hon varit det så länge att hon inte heller kunde tänka sig som frisk. Vilket jag själv tror är jätte viktigt. Hon började motvilligt med CBD oljan. Hon fick en flaska för att pröva. Hon ringde och sa att hon blev tröttare , hon fick mer värk.. Jag tänkte att det måste nog vara en förstförsämring. Efter några veckor kom hon på behandling. Jag mötte en helt annan energi, lugn och balans genomsyrade hela hennes väsen. – Annika, jag har börjat att gå promenader, jag känner mig mycket bättre nu. Knäna värker lite, men jag mår så mycket bättre. jag tror det är oljan.

Fia köpte Cbd oljan av mig, för hon har så svår migrän. När hon känner att den börjar komma, tar hon 5 dr CBD olja o känner hur huvudvärken drar sig tillbaka.

Amanda har ett liv fullt av Kaos. Hennes man driver ett stort företag. Hon själv jobbar heltid. Hem hus och Man och barn blev för mycket. Så hon gick rakt in i den berömda “väggen”. Amanda hade ingen energi, hon glömde allt, orkade ingenting. Jag mötte en tjej helt utan livs energi. Efter behandlingar och CBD oljans hjälp. Hittade hon kraften till att orka leva igen. 

Jonny kom till mig ont i ryggen och med en magsår. Här mötte jag en man i sorg. Med vägledning och healing såg jag hur sorgen släppte greppet. Efter första behandlingen köpte han med sig en CBD olja. Mång PM blev det. Där han förtjust skrev om hur bra han kände sig. CBD oljan blev hans räddning ” tror han ” iallafall. Jag tror ju att min healing och Ängla energin också hade endel med det att göra. Hursomhelst idag är han en Frisk man, med en underbar flickvän. Jag är så glad för Jonny skull. Den överviktiga mannen utan livslust är borta. Nu strålar en tränad man med livsenergi.

Sara är en tjej som jag väglett många gånger på telefon. Jag har försökt få henne att hitta balansen i sig själv.  Styrkan i att vara hon. Efter att hon köpt CBD oljan behöver hon inte min hjälp. Det är också helt fantastiskt. Hon ringer inte varje vecka , ibland pratar vi , men det kan gå månader emellan. – Annika.. Ångesten försvann med oljan. Jag sover och jag är lugn och glad.

Det här är ju bara några av alla de underbara människor som jag mött under året som börjat med CBD oljan och jag är så tacksam för att den finns. Oljan har dock bytt namn och heter nu “HAMPA OLJA”.

CBD-olja är en olja som utvinns av industrihampa. En växt som odlas framförallt i Europa och även i Sverige. Till skillnad från cannabis-olja innehåller CBD-olja ingen THC (eller väldigt lite, under 0,2%). Det är THC som ger psykoaktiva effekter och är anledningen till att man blir ”hög” när man röker cannabis. Cannabidiol (CBD) har ingen psykoaktiv effekt som THC har.

CBD-oljan har länge studerats av vetenskapen men det är först nu på senare tid som intresset har växt. Det finns en mängd vetenskapliga artiklar och publikationer på nätet om man söker på “CBD oil” eller “cannabidiol”. Här i Sverige har intresset för CBD-olja och andra former av CBD-produkter ökat kraftigt den senaste tiden. Mycket beroende på att tidningar och TV uppmärksammat hälsoeffekten på olika sätt. Vi har fått se fler och fler personer som träder fram och berättar om sina upplevelser och vilken effekt de upplevt av CBD.

Industrihampan odlas oftast utan konstgödning eller besprutning eftersom den är väldigt tålig och har en mängd inbyggda skydd mot ohyra och sjukdomar.

 

Hur verkar CBD-oljan?

Det finns massor av forskning som bedrivs på cannabidiol (CBD) och hur den påverkar det mänskliga systemet, vi kommer därför bara att hålla oss på en enklare och mer överskådlig nivå här på hemsidan. Vi lär oss fortfarande själva om det varje dag och vad vi har lärt oss hittills är redan överväldigande.

Men, eftersom det inte är klassat som läkemedel varken kan eller får vi säga att den har några läkande effekter. Det vi däremot kan göra här är att hänvisa till den forskning som finns runt om i världen samt förmedla vilka upplevelser andra har känt av att tillföra CBD till sina kroppar.

Först och främst är det viktigt att veta att vi alla har vad som kallas det endocannabinioda systemet. Vi producerar naturligt olika endocannabinoider i våra kroppar, vilket sker helt utan konsumtion eller användning av cannabis och hampaprodukter. Detta interna “cannabis-system” finns helt naturligt hos alla människor, och alla andra däggdjur.

CBD1 och CBD2
Vi har två stora cannabisreceptorer i kroppen, CB1 och CB2. Dessa receptorer finns i hjärnan, i hela nervsystemet, samt i alla viktiga organ. De flesta cannabinoider binder sig till dessa receptorer. CBD agerar dock på ett unikt sätt genom att den inte nödvändigtvis har en interaktion med eller binder sig till någon av dessa receptorer. Vad som istället verkar hända (vad forskningen hittills kommit fram till) är att CBD-oljan stimulerar produktionen av våra egna interna cannabinoider. Istället för att binda specifikt till dessa receptorer verkar alltså CBD för att stimulera hela vårt endocannabinoida system och främja vår hälsa. Konsekvenserna av vad det kan innebära för oss är enorma.
Enligt vad vi hört, från till synes tillförlitliga källor, är att det endocannabinoida systemet intimt är kopplat till nerv- och immunsystemet och spelar en avgörande roll i att båda fungerar väl.

Exakt hur det här fungerar är en mycket komplext och vi tänkte inte gå in i detalj på det i den här förklaringen. Men här är lite övergripande…

Cannabidiol (CBD) har en mycket låg påverkan på CB1- och CB2-receptorerna och fungerar istället som en indirekt antagonist av receptorernas agonister.

CBD har också visat sig fungera som en agonist för vår serotoninreceptor 5-HT1A och stimulerar alltså dess antidepressiva, ångestdämpande och nervskyddande effekter.

CBD är även en allosterisk modulator av opioidreceptorer vilket betyder att det samverkar med våra hjärnors smärtstillande och lugnande funktioner.

CBD’s farmakologiska effekter har visat sig fungera som agonist även för PPAR-receptorerna och stimulerar intracellulär kalciumfrisättning, vilket är effektivt mot de neurologiska sjukdomarna Alzheimers, Huntingtons och Parkinsons.

Om CBD-olja

 

Det endocannabinoida systemet

Endocannabinoider är naturligt förekommande föreningar som finns i den mänskliga kroppen. De har varit där i 600.000 år eller längre men vi har aldrig tidigare lagt märke till det! En av de märkliga sakerna med endocannabinoider är deras slående likhet med de aktiva ingredienserna i hampa som kallas phytocannabinoider. Det var forskarnas nyfikenhet att förstå den exakta mekanismen genom vilken cannabis verkar i kroppen som ledde till upptäckten av det endocannabinoida systemet, för lite mer än ett decennium sedan.

Vetenskapen om det endocannabinoida systemet har utvecklats väldigt mycket under de senaste åren. Medvetenheten om att endocannabinoidsystemet är det största systemet för signalsubstanser i den mänskliga kroppen är stor. Det reglerar avkopplingaptitsömnminne, och som noterats av den italienska vetenskapsmannen Vincenzo Di Marzo, även vårt immunförsvar.

Cannabinoider främjar homeostas, alltså upprätthållandet av en stabil inre miljö, på varje nivå av biologiskt liv – från subcellulära nivåer till hela organismen. De endocannabinoider som finns naturligt i bröstmjölk är avgörande för korrekt mänsklig utveckling och har nästan identiska effekter som cannabinoider som finns i hampa.

 

För bra för att vara sant?

Om bara 10% av vad forskarna säger om CBD-olja är sant, så är det en upptäckt med betydelse likartad upptäckten av antibiotika. Många seriösa vetenskapliga studier i Europa och runt om i världen har pekat på att CBD-olja har nästan oöverträffad helande påverkan på en variation av symtom. I Sverige är det endast ett par receptbelagda läkemedel som innehåller CBD och THC (de två mest studerade ämnena i Hampa). Däremot kan produkter med CBD (ej THC) köpas som “hälsokost” utan recept. Dessa preparat är inte testade som läkemedel och vi får inte säga att de har läkande eller lindrande effekter. Däremot används det av tusentals personer i Sverige och väldigt många, med en stor variation av sjukdomar och symptom, upplever att de mår betydligt bättre. Många upplever till och med så stark effekt att de säger att de kunnat dra ner på eller helt fasa ut receptbelagda mediciner. Men det är som sagt upplevelser vi fått ta del av och vi får inte påstå att det är vetenskapligt belagt då studierna inte är utförda enligt de riktlinjer som finns för att få klassas som läkemedel.

Inte läkemedel – naturpreparat?

I och med att intresset för CBD-olja och andra CBD produkter har vuxit enormt mycket den senaste tiden har också frågan om hur det ska klassas dykt upp på myndigheternas bord.
Vi på CBDolja.com vill gärna vara objektiva när vi förmedlar kunskap om CBD, endocannabinoida systemet, Hampa etc. men när det gäller klassningen vill vi gärna förmedla vår personliga syn på det hela. Vi anser med bestämdhet att den typ av CBD produkter som kommer från Industrihampa (Hampa som bara innehåller spår av THC), så som t.ex. CBD-olja, CBD-kapslar etc. inte kan klassas som receptbelagda läkemedel. Det är nämligen produkter som är helt naturliga och som är helt lagliga inom EU. Ska dessa produkter klassas som läkemedel då måste man även pröva naturpreparat gjorda på ingefära, blåbär, gojibär, chiafrön plus många fler. Alla dessa kommer från naturliga växter och anses har riktigt bra hälsoeffekter på våra kroppar.
Om ett preparat däremot innehåller ämnen som är narkotikaklassade enligt EU lagar och det skulle kunna användas som berusningsmedel för nöjes skulle kan man börja diskutera om det ska vara klassat som läkemedel (och/eller klassat som narkotika). Exempelvis när man diskuterar Cannabis, innehållande hög halt av det narkotikaklassade ämnet THC, för användning i syfte att läka eller lindra.
Produkter som kommer från Industrihampa bör däremot helt klart likställas med alla andra naturpreparat då det inte finns någon möjlighet att de skulle kunna användas som narkotiskt preparat i berusningssyfte. Det är helt enkelt en rakt igenom naturlig produkt.

Om blåbär är naturmedel så är produkter från Industihampa definitiv också ett naturmedel och kan omöjligt klassas som läkemedel.

Det var lite om CBD ( Hampa Olja).

Vill Du köpa är Du välkommen till min hemsida. 

http://www.annikaheurlin.com/apps/webstore/

 

Ta Hand om Dig – Lev Ditt Liv i Balans- Gå Den Vägen som är Din.

Namaste Annika

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Marie-Louise Hambäck den

  CBD-olja har dykt upp i flödet flera gånger de senaste månaderna.
  Har levt ett stressat liv i många år och även varit sjukskriven för utmattningssyndrom. Fick antidepressiv medicin men blev helt utslagen av den och apatisk….
  Tror det är dags att beställa denna olja nu. Har en flytt på G längre fram i vår och heltidsstudier. Känns helt rätt att testa ❤

  • annika den

   Hej. Ja det tycker jag absolut att Du ska göra. Kram

 2. Kati Karlsson den

  Hej…undrar om man kan kombinera CBD olja med antidepressiva i en övergångstid…eller måste man sluta ta dom först?

  • annika den

   Hej ! Jag tycker att Du ska trappa ner försiktigt med Din antidep medicin. Sen tror jag inte Du behöver ta den.
   Kram Annika

 3. Pia Larsson den

  Hej 🙂

  Tack för en trevlig och mycket mycket informativ text. Jag har testat flera olika oljor och slutligen hamnat hos http://www.modernatur.se som jag tycker fungerar bra för mig. Vilken olja föredrar du?

  Fortsätt sprida ljus!

  Kramar Pia

 4. Ida den

  Hej!

  Gammal artikel men fortsatt väldigt viktigt ämne!
  Personligen använder jag både CBD Olja och CBD Buds. Jag tränar väldigt hårt (Löpträning) och efter långa distanser behöver kroppen återhämtning. Oljan tar jag precis som vanligt, budsen inhaleras antingen via en joint(Självklart utan tobak) eller med min vape. Köper budsen direkt från https://cannabislight.se/kategori/premium-cbd-buds/
  De har snabbast leverans och bäst kvalitet.

  En annan viktig detalj när det kommer till CBDn är ju sömnen. I och med min träning är sömnen avgörande, ingen sömn = extremt dålig återhämtning. Med CBD går återhämtningen betydligt snabbare och jag somnar direkt på kvällarna.

  Så mer CBD åt folket!

Lämna en tanke